top of page
Curriculum Vitae: Andre van Leeuwen

Andre van Leeuwen

Persoonlijke gegevens

 

Naam: Andre van Leeuwen

Geboortedatum: 10-04-1962

Geboorteplaats: Brunssum

Adres: Stadionweg 164-1

Postcode: 1077TB Amsterdam

Land: Nederland

Nationaliteit: Nederlander

Burgerlijke staat: ongehuwd

Mobiel: 06 - 51817275

E-mail: vanleeuwen.andre@mail.com

________________________________________________________________________________________________________Opleidingen

 

1976- 1982 : HBO. Kunstacademie van Eyck Maastricht

_______________________________________________________________________________________________________Werkervaring

 

2012 – heden: freelance senior art director / creatief reclame adviseur / website designer . Mijn in het verleden verworven communicatiekennis zet ik nu in voor kleine bedrijven met een beperkt marketingbudget.  

2008 – 2012: Creative director bij Redpepper advertising te Amsterdam

Ontwierp o.a. de campagnes: ’Wij schrijven waar het op staat’ voor het Algemeen Dagblad. ‘Ik wil alleen McCain’ voor McCain. ‘Zonder verkoper shop je goedkoper’ voor de Kijkshop. En voor Blokker de zeer succesvolle opruiming commercials met de moeder en dochter uit de tv serie ‘Hoe schoon is jouw huis’.

 

2005 – 2008: Creative Director Result/DDB Amsterdam

Werkte voor o.a. McDonalds, Riedel, CoolBest, Dubbel Djoy,  Friesland Campina (‘No milk Today’). En de campagne ‘Je mag alles van me weten, behalve mijn pincode’.

 

2002 – 2005:  Creative Director bij DMBB te Amsterdam

Bouwde de bekende slogan ‘Zo, nu eerst een Bavaria’ verder uit met o.a. de wereldberoemde Malt wals, die Andre Rieu zelf ook een flinke zet in de rug heeft gegeven. Campagnes met Rene Fröger, Marco van Basten, Tatanja, Churchil en de vele actuele inhakers in de dagbladen. Maakte en begeleidde campagnes voor de ING bank, Toyota, Gall & Gall en de Nederlandse Spoorwegen.

 

1996 – 2005: Art director / creative director Young & Rubicam .

Won vele reclameprijzen voor o.a. Sony, Mazda, Redband. maakte campagnes voor KLM, Amstel bier, Heinz, Brand Bier, Coebergh, Venz, Venco drop, de Ruijter, Smith chips en de Post Bank (nu ING).

 

1993 – 1996: Startte samen met Hans van Walbeek en Wim Slootweg een nieuw reclamebureau. ‘Slootweg van Walbeek  van Leeuwen en partners’. Was hier verantwoordelijk voor de prijswinnende ‘Die moet er hóógnodig even tussen uit’ campagne voor vakantiepark Grandorado. Maakte een  succesvolle retailcampagne voor Hubo, (de harken en latex waren na één uitzending al uitverkocht) die ook nog een creatieve reclameprijs won.

 

1989 – 1993: Art director bij Young & Rubicam.

Creatief verantwoordelijk voor o.a. Rank Xerox, Kodak, de met nationale en internationale prijzen overladen ‘Redband, als je voor pret bent’ , en die Redband binnen 2 weken marktleider in het snoepsegment maakte. Tv commercial, Johma salades (met de beroemde jingle: Lekker fris, lekker anders….” , die nu 25 jaar later nog steeds gebruikt wordt).

 

1987 – 1989:  Art director bij PPGH/Mousault.

Won award met follow-up-up campagne met het beroemde thema ‘Giroblauw past bij jouw’. Maakte campagnes voor Natrena zoetjes, Reddy, Fiat, PTT (‘laat eens wat van je horen’).

 

1982 – 1989: Junior art director/art director bij KVH.

KVH ( Kirschner Vettewinkel en van Hees) was verreweg het beste reclamebureau in Amsterdam. De Amerikaanse art director Morton Kirschen bracht de commercieel creatieve reclame naar Nederland. Reclame die met je communiceerde (niet tegen je schreeuwde). KVH maakte reclame die leuk, humoristisch, concurrerend, smaakvol, actueel in het tijdsbeeld passend, en vaak uitzonderlijk mooi geëxecuteerd.

De meest beroemde campagnes in de Nederlandse marketing en reclamegeschiedenis, zoals ‘Liever naakt dan namaak’, ‘Hou Holland mooi’, ‘Ik ga bij Japie eten’, ‘Soms de auto, soms de trein’  ‘Met Hoppe word je weer mens’,  ‘Campari moet je gedronken hebben al is het maar eens in je leven' werden bij KVH gemaakt. Nederland was na Italië het land waar na deze campagne wereldwijd het meest Campari werd gedronken. Mede dankzij de reclameslogan ‘Vergelijk en Sony wint’, was Sony in Nederland (nota bene het land van Philips) marktleider op elektronica gebied, op de televisies na. Ook ‘Schat staat de Bokma koud’ is zo’n gevleugelde uitroep geworden. Deze reclameslogan was tevens de inspiratie- bron voor het nog steeds lopende beroemde ‘Even Apeldoorn bellen’. Het basis idee van beide campagnes was: mensen in de problemen bellen om hulp. Alles wat KVH maakte was een commercieel succes; zelfs sigarettenreclame met Johan Cruijff voor Roxy Dual (Roxy was snel de markleider in het LT&N segment). Ook was KVH het eerste Nederlandse reclamebureau dat een gouden leeuw (de reclameprijs der prijzen) in Cannes won. KVH won überhaupt verreweg de meeste award’s in Nederland.

Bij KVH heb ik het reclamevak geleerd, geleerd dat reclame onderhoudend en niet irritant moet zijn, dat

reclame aan moet zetten tot een daad, de consument een reden moet geven om het te proberen, hem

het gevoel moet geven dat hij/zij er op vooruit gaat .

senior art director Andre van Leeuwen smoking a vaporizer
award's / bekroningen senior art director Andre van Leeuwen

Awards Andre van Leeuwen

bottom of page